Het verhaal van Kathee

Het verhaal van Kathee

KaThee werd geboren op 28 april 2011.
Ze is een reuzin die van bovenuit een zicht heeft op elke kindercampus en op de snelwegen die de informatiestromen tussen onze campussen met al hun leerkrachten en leerlingen verbinden.

We klimmen vandaag met 2000 kinderen als het ware op de rug van ONZE REUZIN zodat we samen van bovenuit zicht krijgen op wat op de grond onbestaande lijkt. Want we staan nu in één van onze vestigingen maar onze scholengroep bestaat uit verschillende katholieke scholen verspreid in Hasselt.
Elke school noemen we graag ‘kindercampus’ en heeft een unieke kleur omdat elke school van onze groep werkelijk uniek is!

Helaas van beneden uit, zie je ze nooit naast mekaar maar in werkelijkheid zijn ze allemaal verbonden en vormen ze één geheel, één netwerk, één groep, de Kanunnik Triest – Scholengroep.

De samenhorigheid van al onze campussen geven we symbolisch gestalte in de figuur van KaThee. KaThee vertaalt de waarden en krachten van ons netwerk. Zij is uniek en staat voor onze identiteit als scholengroep. Zij is de steun in de vorming van al onze kinderen, zij is de gids op de weg van persoonlijke ontwikkeling en groei.

Voor de leerlingen is KaThee als een GROTE ZUS die hen bij de hand houdt, hen geregeld uitdaagt maar tegelijk koestert en beschermt.

Voor de leerkrachten treedt KaThee op als een WIJZE COLLEGA. Zij staat aan hun zijde en is de spiegel aan de wand voor initiatieven en beslissingen.

Zij is de TOCHTGENOOT voor ouders die het beste levenspad willen bewandelen met hun kinderen. Voor de buitenwereld is KaThee voor iedere Kindercampus een dynamische AMBASSADEUR.

En voor de scholengroep is zij de AVATAR, de guur van visie en verbondenheid.

Als vertrouwenspersoon is zij onze gemeenschappelijke trots met unieke kwaliteiten en vaardigheden waar wij als Scholengroep voor staan.

Ontdekt de 5 attributen van Kathee

Zij vertellen ons de 5 gouden troeven of waarden van KaThee. Ze symboliseren de krachten van ons netwerk.

Reuzengestalte

Haar reuzengestalte staat voor visie en toekomst in onze wereld waar in verandering de enige constante is.

Toverstaf

Haar toverstaf prikkelt en stimuleert kinderen bij het ontwikkelen van hun talenten.

Vleugels

De kansrijke slagkracht van haar vleugels geeft ruimte aan kinderen voor initiatief en actie en wakkert bezieling en passie aan.

Brede glimlach

Haar brede glimlach straalt enthousiasme en betrokkenheid uit en helpt kinderen gelukkig te zijn.

Mijlslaarzen

Met haar mijlslaarzen en buitengewone schoenmaat stapt ze in no-time van de ene school naar de andere. Zij verbindt elke campus in een vingerknip en brengt zo kennis en ervaring van school tot school. Die samenhorigheid maakt onze groep tot een reuze sterke scholengroep.

Deze 5 prachtige kenmerken noemen we voortaan onze “GOLDEN 5”!

De GOLDEN 5 vertalen onze visie op onderwijs en ontwikkeling waarbij ieder kind centraal staat. Zij zijn onze leidraad in de zoektocht naar de unieke voetstap van ieder kind.

Wij geloven sterk dat ieder kind, zoals KaThee, weliswaar minder reusachtig, maar op z’n minst een EVEN UNIEKE VOETAFDRUK heeft. Ieder kind zijn voetafdruk, … KaThee stapt met je mee !

Iedere kindercampus, lid van de KT-Scholengroep, zette reeds zijn unieke voetafdruk: de Tuinwijk, de Startlijn, de Boomgaard, Catharina, Godsheide, de Hazelaar en Mozaïek.

Stap nu ook mee naar de toekomst en ontdek wat in je zit !
En iedereen weet dat als je PASSIE vindt, elke dag een feest is. Laten we samen met KaThee op zoek gaan naar geluk en gelukkig zijn en HAPPINESS tot GOUDEN troef maken !